Primăria Oradea a anunţat, luni, că a făcut reparaţii capitale la 2 şcoli şi 4 grădiniţe. Comunicatul transmis de municipalitatea orădeană nu a făcut, însă, nicio referire la valoarea lucrărilor, executant ori perioada de execuţie a lucrărilor, desfăşurate, cel mai probabil, peste vară.

Lucrări la 2 şcoli şi 4 grădiniţe...

"Pentru a asigura desfăşurarea procesului instructiv-educativ în condiţii optime în anul şcolar 2024-2025, Primăria Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, a efectuat o serie de lucrări de igienizare şi reparaţii, precum şi amenajări de curţi – reparaţii asfalt şi refaceri de trotuare – la câteva unităţi de învăţământ", a se menţionează în comunicat.

Conform comunicatului municipalităţii, cele mai ample lucrări s-au făcut la corpul de clădire din strada Calea Clujului 106 -108 a Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir. Printre altele, în interiorul clădirii s-au refăcut instalaţiile electrice şi sanitare şi s-au refăcut zugrăvelile interioare.

"Sala de sport a fost amenajată prin refacerea zugrăvelilor interioare şi exterioare şi înlocuirea pardoselii cu pardoseală din tarkett", se menţionează în comunicat.

În exteriorul clădirii constructorii au înlocuit parţial reţeaua de apă pluvială, au asfaltat curtea şcolii, au refăcut terenul de sport şi l-au dotat cu echipamente sportive. În prezent se lucrează la racordarea imobilului la reţeaua de termoficare a oraşului.

La fel, la Şcoala Gimnazială Ioan Slavici, din strada Calea Clujului 188, constructorii au asfaltat curtea acesteia şi au asfaltat, trasat şi dotat cu echipamente sportive două terenuri de sport.

Amenajări interioare şi refaceri de curţi

Lucrări de reparaţii în interiorul şi exteriorul clădirilor, au fost făcute la patru grădiniţe orădene. Conform comunicatului, la Grădiniţa cu program prelungit 19, din strada Apelor 5, constructorii au înlocuit pardoselile vechi din parchet cu pardoseli din tarkett şi au zugrăvit patru săli de grupă.

"La Grădiniţa cu program prelungit 22, situată în Oradea pe Calea Clujului, nr. 101, s-au efectuat lucrări de amenajare a curţii, refacere a asfaltului şi trotuarelor, precum şi nivelarea terenului", se mai menţionează în comunicatul Primăriei

Reparaţii similare s-au executat şi la Grădiniţa cu program prelungit 31, din Bulevardul Decebal 43, unde a fost refăcută curtea interioară şi s-au reamenajat spaţiile verzi, şi la Grădiniţa cu program prelungit 34 din Parcul Petőfi Sándor 36, unde a fost refăcută curtea şi au fost reamenajate locurile de joacă şi spaţiile verzi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!