Primăria Oradea va cumpăra, cu peste 5 milioane de euro, 27 de hectare de teren de la Parohia ortodoxă Nufărul pentru extinderea Parcului Industrial IV. Investiția, a explicat primarul Florin Birta, se face în așteptarea unei companii care ar urma să facă acolo o investiție de circa 50 de milioane de euro. 

„Dacă lunile trecute am anunțat o investiție de peste 100 de milioane de euro în Parcul Industrial I (n.r. – cea a companiei Stihl), acum suntem în discuții cu un nou investitor, în Oradea, și avem o scrisoare de intenție. Urmează ca după achiziționarea terenului să intrăm în negocieri directe, fiind vorba despre o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca în această perioadă să avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispoziția investitorilor, pentru că ne aflăm într-o perioadă bună de atragere a acestora”, a spus primarul Florin Birta joi, într-o conferință de presă.

Edilul nu a dezvăluit numele firmei care ar putea să facă investiția în Parcul Industrial IV. 

Proiectul privind achiziționarea celor 27 de hectare a fost aprobat în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Oradea, desfășurată joi în sala mare a Primăriei. Înainte de extindere, Parcul Industrial IV are o suprafață de 6 hectare. 

„Suntem în partea de evaluare a procedurii de introducere a rețelelor de utilități, plus construcția de drumuri în această zonă. Terenul parohiei ortodoxe Nufărul este mărginit de noul drum de legătură dintre Oradea și Sântandrei, drumul de legătură dintre Oradea și autostradă, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea – Arad. Este un teren foarte important, care va avea acces la toate căile rutiere care se vor construi în zonă”, a mai arătat Birta.

Primăria Oradea cumpără terenul cu 20 de euro / metrul pătrat, așadar suma totală pe care o va achita se ridică la 5,4 milioane de euro.

Aceasta va fi plătită în trei tranșe pe parcursul a trei ani. Prima tranșă, de 1,8 milioane euro, trebuie achitată în 15 zile de la semnarea contractului. 

Declarațiile primarului în legătură cu achiziția, de la minutul 26.40:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!