Lucrările la drumul expres, pe ultima porţiune cuprinsă între străzile Ana Ipătescu şi Izvorului, se reiau luni, a anunţat Primăria Oradea, după ce municipalitatea a semnat cu CFR contractul de închiriere a terenului.

"În primă fază vor fi atacate lucrările de relocare a schimbătorilor de cale şi de dezafectare a unor utilităţi specifice de căi ferate pe întregul traseu de 660 m al drumului nou. Aceste lucrări vor dura aproximativ o lună. Ulterior, constructorul va executa lucrările de canalizare, respectiv de infrastructură şi suprastructură a drumului. În funcţie şi de condiţiile meteo, lucrarea va fi finalizată la începutul lunii noiembrie 2017, prin instalarea iluminatului public pe acest tronson", se arată într-un comunicat transmis vineri de Primăria Oradea.

Lucrările sunt executate de Trameco SA şi Abed Nego SRL, valoarea acestora fiind de 4,9 milioane lei fără TVA. Astfel, din toamnă, drumul expres va fi practicabil pe toată lungimea de 3577 m – porţiunea aferentă proiectului finanţat prin fonduri transfrontaliere HU-RO, degrevând traficul rutier atât din zona centrală, cât şi de pe străzile adiacente din spatele Gării CFR.

Comunicatul mai aminteşte că reprezentanţii municipalităţii fac demersuri pentru continuarea lucrărilor de la actualul tronson al drumului expres care se termină în intersecţia de la Podul Teodor Neş, prin reabilitarea Căii Bihorului şi construirea unui segment nou de drum, cuprins între intersecţia de la Real II până în zona curbelor de la DJ 767 F (drumul spre localitatea Paleu).

"Primăria Oradea roagă cetăţenii care au maşinile parcate în spatele balizelor din intersecţia de pe str. Izvorului să le mute, pentru a preveni ridicarea acestora de către Serviciul Parcări", mai arată documentul.

Anunțul municipalității vine după ce, săptămâna trecută, primarul Bolojan a anunțat că Primăria Oradea va plăti CFR-ului o chirie de aproape 50.000 euro pentru terenul necesar finalizării drumului expres