Șantierul de aproape 35 de milioane de lei derulat de Primărie în campusul Universității din Oradea avansează, iar lucrările la cele două cămine construite pe malul Peței, între noua Sală Polivalentă și căminul C4, vor fi finalizate în această vară, a anunțat miercuri municipalitatea.

În total, cele două cămine vor avea 234 de camere cu câte două locuri, care, conform promisiunilor, vor fi ocupate din următorul an universitar.

„Lucrările se află într-un stadiu avansat de execuție, urmând să fie gata în această vară. La corpul C1, cel orientat spre str. Făgărașului și Pârâul Peța, deja a fost realizat termosistemul și fațada ventilată (izolarea cu vată bazaltică și fibrociment) pe două dintre fațade. Astfel, la corpul C1 s-a finalizat partea de tâmplărie, tencuirea, gletuirea și vopsirea pereților la etajele 1-4, montarea sistemului de încălzire și a instalațiilor sanitare, partea electrică, dar și montarea liftului. Totodată, a fost turnată șapa autonivelantă, urmând să fie aplicat tarketul și tapetul, după care vor fi montate mobila și obiectele sanitare. De asemenea, s-a realizat termosistemul la două dintre fațade și se lucrează intens la celelalte două”, a transmis Primăria Oradea.

La corpul C2, orientat către Cartierul Europa și curtea Universității, s-au finalizat instalația de canalizare, instalația electrică, s-a montat liftul și se lucrează la tencuirea și gletuirea pe interior. Tot acum se montează și termosistemul pe fațada de sud.

Cele două cămine, cu zonele verzi și pietonale și parcările aferente, ocupă o suprafață de peste 10.000 mp.

Constructorul lucrării este firma IGNA Construct SRL, care a obținut contractul pentru suma inițială de 31,9 milioane lei, plus TVA, majorată ulterior la 34,8 milioane lei, plus TVA, prin actualizarea prețurilor cu inflația.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!