În această primăvară, în Oradea vor fi plantaţi 500 de copaci, fiecare de minim 4 metri înălţime şi cu o grosime a trunchiului de circa 20 centimetri, a anunţat viceprimarul Florin Birta, luni, într-o conferinţă de presă. "Suntem în procedură de achiziţie. S-a finalizat termenul de depunere a ofertelor, sunt trei firme care au participat la licitaţie", a precizat Birta.

Pentru a evita situaţia de anul trecut, când nicio firmă nu a participat la licitaţia de plantări organizată de Primărie, Consiliul Local va vota, în şedinţa de marţi, un acord cadru care va stabili că, anual, se vor sădi în oraş câte 1.000 de arbori. "După ce va fi aprobat în Consiliul Local, vom scoate la licitaţie acest acord cadru", a explicat viceprimarul. Firma care va semna contractul cu Primăria se va obliga să planteze arbori de dimensiuni mari, precum cei care vor fi plantaţi în această primăvară.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de marţi, Consiliul Local va dezbate indicatorii tehnico-economici ai coridorului verde de pe strada Barcăului. Investiţia de 9 milioane lei va presupune amenajarea unui parc format in trei zone: una delimitată de străzile Oneştilor şi Meşteşugarilor, alta între străzile Meşteşugarilor şi Greierilor şi a treia între strada Greierilor şi gardul Companiei de Apă Oradea. "În total e vorba de 38.000 metri pătraţi, iar această zonă va deveni unul dintre cele mai mari parcuri din Oradea", a precizat Birta. Lucrările vor fi făcute în cadrul unui proiect european.

Tot marţi, consilierii Oradiei vor vota şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui parc pe strada Rómer Flóris, în cartierul Nufărul. "Acolo vom avea un parc de aproximativ 1.500 mp, va costa 1,3 milioane lei", a explicat Birta. Şi acest proiect ar putea să se facă tot pe fonduri europene, însă doar dacă Primăria va reuşi să exproprieze în timp util o parte din teren, care nu este în proprietatea municipalităţii.