Criza locurilor de parcare, adâncită de lucrările de reamenajare şi extindere a Unităţii Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean, ar putea fi rezolvată, după cum a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Direcţiei de Patrimoiu Imobiliar Oradea, Lucian Popa.

"La Spitalul Judeţean e necesară o parcare. Suntem în discuţii pentru amenajarea unei parcări cu 400 - 500 de locuri, cumva în trepte, pe diferite niveluri, pe dealul din spatele Spitalului Judeţean, pentru că foarte mult loc nu este. Trebuie să facem studii aprofundate, pentru că dealurile sunt instabile”, a declarat, chestionat de BIHOREANUL, directorul Lucian Popa.

Referitor la data la care se va pune acest proiect în aplicare, directorul Popa a spus că Primăria se află în discuţii avansate cu reprezentanţii spitalului. Amenajarea viitoarei parcări ar putea presupune exproprierea unor proprietăţi particulare.

Necesitatea construirii unei parcări este cu atât mai stringentă cu cât în luna ianuarie a fost demarat proiectul de extindere a UPU în urma căruia mai multe locuri de parcare, inclusiv pentru taximetre, au fost desfiinţate sau strămutate.

În Oradea sunt aproximativ 8.000 de parcări, dintre care 2.310 sunt parcări galbene, de scurtă durată, iar restul sunt albe. Parcările de domiciliu sunt în număr de 16.000, potrivit directorului.