Orădenii vor fi invitaţi, în luna decembrie, la un târg de iarnă care se va desfăşura în Cetatea Oradea, fiind organizat de municipalitate. Târgul este programat să aibă loc între 4 şi 31 decembrie, fiind închis pe 25 şi 26 decembrie.

"Pentru acest eveniment vor fi disponibile 30 de căsuţe de lemn, cu o suprafaţă de 6 mp, în vederea comercializării de produse alimentare tradiţionale, ciocolată de casă, turtă dulce, miere şi produse din miere, produse de patiserie, decoraţiuni şi cadouri de sărbători, aranjamente florale, felicitări şi suveniruri, vin şi pălincă naturală din fructe, precum şi alte asimilate", se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Producătorii şi comercianţii care vor să participe la primul târg de iarnă din Cetatea Oradea pot să depună o cerere scrisă la registratura Primăriei Oradea, în piramidă, până pe 20 noiembrie, ora 15, plus o anexă cu produsele pe care doresc să le vândă.

Tarifele de închiriere a căsuţelor pentru acest eveniment sunt cele stabilite prin HCL 904/2004, şi anume 50 lei pe metru pătrat, pe zi, pentru zilele de vineri sâmbătă şi duminică, respectiv 10 lei/mp/zi de luni până joi, în cazul celor care vând produse alimentare, respectiv 30 lei/mp/zi (vineri-duminică) şi 7 lei/mp/zi (luni-joi) pentru cei care au produse nealimentare.

"Primăria îşi rezervă dreptul de a selecta participanţii la acest târg, în funcţie de numărul de locuri disponibile în căsuţe şi de specificul produselor comercializate", mai precizează organizatorii.

Programul de vizitare va fi de luni până vineri între orele 17 şi 21 (excepţie ziua de 24 decembrie, când Târgul se închide la ora 18), iar sâmbăta şi duminica între orele 11 şi 21.