Orădenii sunt invitaţi să participe la curăţenia de toamnă. Primăria împreună cu regiile subordonate, RAPAS, Compania de Apă Oradea, Electrocentrale şi operatorul de salubritate RER Ecologic organizează în perioada 24 septembrie - 8 octombrie un amplu program de curăţenie de toamnă.

În cadrul acţiunii se va face salubrizarea străzilor, a spaţiilor verzi şi locurilor publice, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate la groapa ecologică, precum şi lucrări de întreţinere şi amenajare a zonelor verzi, respectiv amplasarea incintelor pentru containerele de gunoi în cartierele de blocuri.

Pentru mai multă eficienţă, în perioada 24 - 30 septembrie societăţile implicate în programul de curăţenie vor acţiona concertat în zona situată la nord de malul Crişului Repede, pe malul drept, iar în perioada 1 - 8 octombrie acţiunea de salubrizare se va muta la sud de râu, pe malul stâng.

Conform unui comunicat al municipalităţii, în cadrul acţiunii se vor colecta numai obiectele de uz casnic, gospodăresc şi deşeurile vegetale rezultate din curăţirea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Operatorul de salubritate nu va ridica molozul şi deşeurile rezultate din lucrările de amenajări interioare sau mizeriile rezultate din curăţenia pivniţelor şi podurilor.

"Cetăţenii sunt rugaţi să depună pe amplasamentele stabilite pentru fiecare zonă, în ordine, cât mai aproape de bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele de tipul celor menţionate mai sus, până cel târziu cu o zi înainte de ziua programată pentru colectare", se menţionează în comunicat.

Printre acţiunile care vor avea loc în cadrul programului de curăţenie de toamnă se mai numără: răzuirea la rigolă a principalelor artere de circulaţie, dezlipirea afişelor de pe suprafeţele ce aparţin domeniului public, curăţirea gurilor de canal, lucrări de întreţinere a parcurilor şi de amenajare a zonelor verzi.