Prisma electorală a PSD care-l promovează pe candidatul Emilian Pavel nu va fi mutată din faţa Universităţii din Oradea, chiar dacă ocupă parţial un trotuar, respectiv acoperă şi o porţiune de carosabil.

În urma unei sesizări făcute de BIHOREANUL, un angajat al Instituţiei Arhitectului Şef din cadrul Primăriei Oradea s-a deplasat la faţa locului pentru a analiza situaţia. "Prisma nu conturbă nici traficul auto şi nici pe cel pietonal. Există suficient loc pe trotuar pentru pietoni, cel puţin doi metri, iar partea aceea de carosabil aparţine de fapt unei bucle de intrare în Universitate, care nu mai este folosită acum, căci poarta de lângă este închisă", a explicat directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului-Şef, Adriana Lipoveanu.

Totuşi, în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiul Oradea, la articolul 10, punctul (i), se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate "pe zona carosabilă a străzilor şi a drumurilor, indiferent de categoria acestora".

"Zona aceea afectată de prismă nu este practic carosabilul din strada Universităţii, benzile de circulaţie, ci aparţine buclei respective de intrare, care nu este folosită", susţine Adriana Lipoveanu.

În realitate, intrarea în parcarea privată a Universităţii din Oradea, folosită de şefii instituţiei, se face tocmai pe poarta din vecinătatea prismei electorale.

Citeşte pe această temă şi: Jos cu Emilian Pavel! Prisma electorală amplasată de PSD în faţa Universităţii ar putea fi mutată