În urma licitaţiei organizate de Primăria Oradea, asocierea firmelor Drumuri Orăşeneşti şi Drumuri Bihor a primit sarcina să realizeze al treilea tronson al pistei de biciclete transfrontaliere. Potrivit unui comunicat transmis marţi, reprezentanţii Primăriei şi ai asocierii au semnat în aceeaşi zi contractul pentru execuţia lucrării.
Oferta în valoare de 1,3 milioane de lei a fost singura depusă. Conform contractului, muncitorii trebuie să termine munca până cel târziu pe 15 septembrie. „În cursul zilei de mâine (n.r. miercuri, 29 iulie) va avea loc predarea amplasamentului, iar executantul va începe lucrările de realizare a pistei”, se arată în comunicatul Primăriei.
Acest al treilea tronson va avea 8.930 de metri lungime şi va interconecta pistele deja realizate. Printre altele, va lega strada Podului de malul Crişului Repede, cu trecere prin străzile Ştefan cel Mare, Lacu Roşu şi Dacia (4,5 kilometri), străzile Barcăului şi Lipovei (1,1 kilometri), Calea Republicii de stadionul Iuliu Bodola (840 metri), ştrandul municipal de Bulevardul Magheru (585 metri), Bulevardul Averescu de strada Dragoş Vodă (395 metri) şi Parcul Bălcescu de strada Ovid Densusianu cu trecere de-a lungul malului stâng al pârâului Peţa.
Salca II, un singur ofertant
Pe de altă parte, tot marţi Primăria Oradea a anunţat că a deschis unica ofertă depusă pentru execuția lucrării de amenajare a parcului Salca, etapa II. Asocierea Constructorul Sălard cu Gardner au propus realizarea lucrărilor pentru preţul de 2,3 milioane lei, fără TVA.
„În perioada următoare Primăria Oradea va evalua oferta depusă pentru a vedea dacă este conformă cu cerințele din caietul de sarcini”, a precizat municipalitatea.
Parcul Salca II, amenajat în vecinătatea primului parc cu acelaşi nume din Nufărul, va cuprinde alei pietonale asfaltate, o pergolă pe stâlpi de zidărie de cărămidă aparentă, trei locuri de joacă destinate copiilor, o cascadă pe două părți (una care se prelinge pe suprafața peretelui, orientată spre locul de odihnă și cealaltă ca o cascadă îngustă, cu cădere spre un lac mic, care face legătura cu lacul realizat în prima etapă), dar și un amfiteatru în aer liber, dezvoltat în jurul unei scene circulare.
De asemenea, proiectul parcului prevede și realizarea unui pârâu cu o suprafață de 72 mp, care va curge în lacul existent în Pârâul Salca I și care, cu ajutorul unei pompe, va fi recirculat.
Totodată, parcul va fi dotat cu panouri de informare, fântâni cu apă potabilă, o fântână cu apă pentru câini, toalete ecologice, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, corpuri de iluminat încastrate în pavaj, două poduri pentru traversarea pârâului existent, rețea de irigat.