Primăria Oradea a dat startul la trei licitaţii pentru amenajarea, modernizarea, extinderea şi executarea lucrărilor specifice zonelor verzi din oraş care nu sunt în îngrijirea vreunei firme. Mai precis, spaţiile verzi din sectoarele 1, 2 şi 3, unde actualele contracte expiră în ianuarie. În sectorul 4, adică cartierele Rogerius, Oncea şi Episcopia, contractul va expira în 2015.

Orice firmă poate participa la oricare din cele trei licitaţi sau chiar la toate. Societăţile câştigătoare vor fi obligate să întreţină şi să amenajeze toate spaţiile verzi din sectorul atribuit. Sectorul 1 este delimitat de malul stâng al Crişului, zona Independenţei, Piaţa Cetăţii, străzile Gh. Costa-Foru, Feldioarei, Cimitirul Rulikowsky, Ogorului şi Calea Aradului, sectorul 2 este alcătuit din cartierele Nufărul I, Nufărul II, Velenţa, Dragoş Vodă şi Tokai, iar sectorul 3 este delimitat de malul drept al Crişului, Bulevardul Decebal, străzile Eroul Necunoscut, Lacul Roşu şi Calea Bihorului.

Termenul limită de depunere a ofertelor la Primărie este 30 octombrie, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de peste 5,7 milioane lei, cu TVA inclus. Pentru lotul 1, Primăria a estimat lucrările la 1,4 milioane lei, pentru lotul 2 la 1,3 milioane de lei, iar pentru lotul 3 la 1,5 milioane de lei. Toate contractele vor fi încheiate pe o perioadă de 3 ani.

Citeşte pe această temă şi "Poftiţi la muncă! Primăria pregăteşte licitaţiile pentru întreţinerea şi amenajarea parcurilor şi zonelor verzi din oraş"