Consiliul Local şi Administraţia Imobiliară Oradea reiau licitaţia publică pentru concesionarea unei suprafeţe de 300 de metri pătraţi de pe malul stâng al Crişului Repede, pe care se află imobilul de 105 mp denumit Casa Pompe Criş, destinat realizării unei unităţi de alimentaţie publică cu terasă.

Prima licitaţie, desfăşurată pe 31 martie, a fost anulată deoarece nu au existat trei oferte valabile, aşa cum prevede OUG 54/2006, privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică. "Am fost depuse trei oferte, însă doar două dintre ele au fost eligibile, aşadar, conform legii, a trebuit să reluăm procedura", a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO.

Procedura aplicată de municipalitate este cea de licitaţie publică cu ofertă în plic închis, preţul minim de pornire al licitaţiei fiind de 60 lei/mp/an, iar durata concesiunii de 25 de ani. Documentaţia de atribuire se poate descărca de pe site-ul www.oradea.ro, secţiunea Licitaţii. Garanţia de participare este de 10.000 lei, iar taxa de participare este de 100 lei.

Data limită pentru solicitarea clarificărilor este de 22 aprilie 2014, data limită pentru depunerea ofertelor este 7 mai 2014, ora 9, la ghişeul 10 din Primăria Oradea, iar şedinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc 3 ore mai târziu, în sala mică a Primăriei.

În cazul în care nici de această dată nu vor exista trei oferte eligibile, conform OUG 54/2006, municipalitatea are dreptul să concesioneze suprafaţa prin procedura de negociere directă.