Un loc pe care şi orădenii îl preferă, când vine vorba de plimbări în aer liber, pădurea din Băile Felix ar putea să devină un parc de aventură.

Primăria Sânmartin vrea să atragă fonduri europene pentru această zonă verde, întinsă pe circa 150 de hectare. "Ne dorim să facem un parc de aventură, dar şi să amenajăm alei şi piste pentru alergat. În prezent, legislaţia permite transferul pădurilor din staţiunile balneoclimaterice de la Romsilva către unitatea administrativ-teritorială, cu condiţia să existe un proiect. Dar nu pentru toate pădurile, iar noi nu ne încadrăm în prevederile legislative", a declarat primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, vineri, pentru BIHOREANUL.

În acest context, edilul a cerut sprijinul colegului său de partid, deputatul PSD Ioan Sorin Roman, care a depus un proiect pentru modificarea legislaţiei. "Primăria îşi exprimă disponibilitatea unor amenajări şi investiţii, dar din păcate, nefiind pădurea în proprietatea ei, nu poate să obţină fonduri europene. Sper să reuşim cât mai curând schimbarea legii", a spus parlamentarul, vineri, într-o conferinţă de presă.

Propunerea legislativă abia ce a fost însă înregistrată la Camera Deputaţilor, astfel că dezbaterea ei va mai dura.