Primăria Sântandrei a fost declarată sâmbătă seară câştigătoarea celei de-a doua ediţii a Festivalului D’ale porcului, după ce a strâns cele mai multe tichete, peste 400, pentru mâncărurile preparate.

Trofeul a fost ridicat de primarul Ioan Mărcuş, urmând ca - la ediţia cu numărul 3 - să fie predat noului câştigător al festivalului.

Pe locul al doilea s-a clasat comuna Dobreşti, care a acumulat aproape 300 dintre tichetele vândute, iar pe al treilea – Sălard, cu aproximativ 200 de tichete.

În urma concursului de sâmbătă, organizatorii au acordat şi premii speciale: Cel mai bun pârjolitor, pentru reprezentanţii comunei Pomezeu, Cea mai bună palincă de nucă – Diosig, Cel mai bun ficat de porc la gril – Nojorid, Cele mai bune sarmale cu pisat – Tileagd şi cel mai bun preparat special – Valea lui Mihai.

În concurs au participat 22 de primării, care au trebuit să "vândă" cele mai multe porţii de toroş, cârnaţi sau caltaboşi, preparate pe loc în parcarea ERA Park. Practic, toţi cei care au trecut prin parcarea ERA Park au avut posibilitatea să îşi cumpere tichete, pe care să le valorifice apoi la standurile primăriilor din concurs.

Festivalul D’ale porcului a fost organizat pentru al doilea an consecutiv de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Comunelor din România - Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene, Asociaţia Culturală D’Art şi Asociaţia Pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare "Crişana".

Anul trecut, concursul a fost câştigat de echipa comunei Nojorid, pe locul al doilea Pomezeu, iar pe trei - Oşorhei.

Citiţi şi "Primari la cratiţă: Edili din tot Bihorul se întrec în preparatul porcului, la ERA Park (FOTO / VIDEO)"