După împărţirea Oradiei în patru zone, două de-o parte a Crişului, două de cealaltă, municipalitatea anunţă că în perioada următoare va scoate la licitaţie întreţinerea spaţiilor verzi din aceste zone, adică parcurile, scuarurile, malurile Crişului şi intrările în municipiu.

Pentru fiecare zonă în parte va fi contractată o firmă, iar participanţii la licitaţie pot concura pentru o singură zonă. Serviciile pe care firmele declarate câştigătoare vor trebui să le presteze sunt colectarea deşeurilor, cosirea vegetaţiei, plantare de pomi, udat, nivelat şi decapat pământ.

Caietele de sarcini pentru cele patru licitaţii urmează să fie aprobate de Consiliul Local în şedinţa de luni, 9 august. Firmele câştigătoare vor prelua zonele începând cu data de 1 ianuarie 2011, pe o perioadă de 3 ani. Valoarea estimată a lucrărilor aferente celor 4 zone este de 6.600.000 lei, cu TVA inclus.

Cele 9 parcuri din municipiul Oradea care au fost concesionate pe anul 2010, adică 1 Decembrie, Libertăţii, Sala Sporturilor, Ghibu, Brătianu, Petofi (cu scuarul central din Bulevardul Dacia şi giraţii), Piaţa Devei, Ghioceilor şi parcul Traian, vor fi scoase din nou la licitaţie, după ce caietele de sarcini privind întreţinerea acestora vor fi aprobate în şedinţa de consiliu de luni. Odată cu parcurile vor fi concesionate şi WC-urile publice existente în aceste parcuri. Contractele vor fi încheiate pe o perioadă de 3 ani începând cu 1 ianuarie 2011, valoarea estimată a contractelor pentru toate cele 9 parcuri fiind de 2.368.000 lei, inclusiv TVA.

Tot în şedinţa de consiliu de luni vor intra şi caietele de sarcini prin care Primăria va scoate la licitaţie, pe cele 4 sectoare, reparaţiile şi executarea de lucrări noi pe domeniul public: schimbat şi montat de coşuri de gunoi, reparaţii mobilier stradal, amenajare de locuri de joacă, confecţii metalice sau executare platforme gospodăreşti pentru reziduurile menajere. Valoarea totală estimată pentru toate cele 4 zone este de 2.900.000 lei.