Platoul de lângă Podul Ferdinand, unde până nu de mult funcţiona Budi Bar, zona de pe partea dreaptă a malului Crişului Repede de lângă Podul Intelectualilor şi o suprafaţă de teren situată între hotelurile Hilton şi Continental urmează să fie scoase la licitaţie în vederea închirierii de către Administraţia Imobiliară Oradea.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii licitaţia vizează închirierea celor trei amplasamente cu suprafeţe cuprinse între 80 şi 250 de metri pătraţi în vederea amenajării de unităţi de alimentaţie publică cu terase. Preţul de pornire al licitaţiei variază între 0,45 şi 0,70 lei pe metrul pătrat în funcţie de zona fiscală în care este situat amplasamentul.

La licitaţie vor fi admise doar persoanele fizice şi juridice care nu sunt în stare de faliment, nu au activitatea suspendată şi nu se află în mijlocul unei proceduri legale pentru a fi declarat în faliment. De asemenea, ofertanul trebuie să îşi fi achitat toate obligaţiile de plată a impozitelor şi taxelor către municipalitate.

Printre criteriile de adjudecare a licitaţiei se va număra, pe lângă preţul oferit, şi proiectul pe care ofertanţii îl propun pentru fiecare amplasament în parte. "Nu vrem să ne trezim în centrul oraşului cu tot felul de construcţii nepotrivite zonei", a afirmat Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

Amenajarea de terase pe malul Crişului Repede face parte dintr-un program mai vast de reamenajare, curăţire şi întreţinere a malurilor Crişului, demarat în primăvara acestui an de Primăria Oradea, în colaborare cu Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.