Pornind de la premisa că între Primărie şi Consiliul Judeţean n-ar trebui să existe concurenţă privind domeniul sănătăţii, viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia, a explicat joi de ce a amânat, în urmă cu două săptămâni, fără să dea nicio lămurire la acea vreme, licitaţia pentru desemnarea unui partener privat care să construiască un Centru de Oncologie la Oradea: atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean şi-au manifestat interesul de a realiza un astfel de centru în municipiu, însă fiecare în felul său.

"Consiliul Judeţean a propus un proiect de realizare a centrului de oncologie în interiorul Spitalului Judeţean, prin fonduri de la minister, iar noi la Spitalul Municipal, pe banii unui investitor. Însă nu se vor construi două centre de oncologie la Oradea", a declarat Biro.

Astfel, a spus viceprimarul, cele două instituţii trebuie să găsească o soluţie comună privind realizarea investiţiei, până la jumătatea lunii septembrie. Nu de alta, însă dar dacă se decide că varianta propusă de Primărie e cea mai potrivită, e important ca investitorul să nu se răzgândească. "Este vorba de o investiţie de 10 milioane de euro", a precizat Biro.

Viceprimarul mizează pe faptul că săptămâna viitoare, în cadrul unei vizite pe care ministrul Sănătăţii Cseke Attila ar putea să o facă la Oradea, va avea loc o întâlnire comună cu reprezentanţii celor două instituţii, în cadrul căreia să se ia o decizie.

Citeşte despre proiectul Primăriei privind Centrul de oncologie în articolul "Fabrica de zile"