Conducerea Primăriei şi a Universităţii din Oradea trebuie să găsească soluţii pentru câteva zeci de familii care locuiesc în blocurile de pe malul Peţei, pe strada Făgăraşului, aflate în vecinătatea campusului universitar.

Imobilele sunt racordate la reţelele de utilităţi Universităţii, iniţial fiind locuinţe de serviciu ale acestei instituţii şi aflate în folosinţa angajaţilor acestei instituţii, care însă acum le cere să se debranşeze.

"Pentru motive pe care noi nu le cunoaştem, Universitatea a notificat asociaţiile de proprietari de pe strada Făgăraşului să se debranşeze până în septembrie. Acolo nu există nicio magistrală, nicio reţea pentru termie de la Electocentrale, nicio canalizare decât cele făcute de Universitate", a precizat viceprimarul Mircea Mălan, marţi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la blocurile care, de altfel, au fost construite în perioada comunistă pentru a fi repartizate angajaţilor acestei instituţii.

Edilul se va întâlni cu rectorul Universităţii, Constantin Bungău, pentru a stabili ce e de făcut ca orădenii care locuiesc acolo, circa 34 de familii conform spusele lui Mălan, să nu rămână fără utilităţi.

Contactat de BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău a afirmat că este dispus să caute, împreună cu municipalitatea, soluţia cea mai bună pentru locatarii blocurilor din strada Făgăraşului. "Nu îi vom lăsa fără apă ori căldură, însă trebuie să vedem ce este de făcut şi să ne separăm. Când studenţii sunt în vacanţă, de exemplu, Universitatea nu mai poate lăsa încălzirea pornită doar pentru aceşti locatari, dar nici ei nu pot sta în frig", a declarat rectorul.