"În continuarea programului de amenajare parcări şi alei în municipiu, propus prin HCL 344 din 29 aprilie 2009, pentru perioada 2009-2012, s-a stabilit amenajarea unor locuri de parcare în zona Real, cuprinzând şi prelungirea străzii Traian Blajovici - fostă Abatorului - până la giraţia cu drumul de centură", se arată într-un comunicat trimis vineri de municipalitatea orădeană.

Studiul de fezabilitate pentru investiţie a fost realizat, iar pe 14 iunie Consiliul Local a aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea de parcări şi alei în zona străzii Islazului şi zona Real.

Investiţia vizează realizarea a 391 de locuri de parcare pe o suprafaţă de 4.900 de metri pătraţi şi crearea aleilor de acces în parcare. Astfel, vor fi amenajate şase alei de acces între parcări, pe o lungime de 1.098 metri, trotuare noi pe o lungime de peste 1.500 metri şi noi zone de spaţii verzi pe 715 metri pătraţi.

"Se va realiza totodată prelungirea străzii Traian Blajovici de la podul peste Peţa până la intersecţia cu drumul de centură, strada Islazului, respectiv accesul în piaţa de vechituri, cu o lungime totală de 344 metri şi o lăţime de 7 metri, cu trotuare de o parte şi alta, cu lăţimea de 1,5 metri", se mai arată în comunicat. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.580.600 de lei.

În prelungirea străzii Traian Blajovici şi până la giraţia cu drumul de centură din zona Real se va construi şi un nou pod peste Pârâul Peţa în locul celui existent, care este degradat, traficul auto fiind în prezent interzis.

"În prezent, zona adiacentă magazinului Real este caracterizată prin suprafeţe degradate, existând zone verzi neamenajate, parcări neamenajate, blocaj al circulaţiei auto în zilele de piaţă pe străzile Blajovici, Vlădeasa şi Calea Aradului", mai precizează municipalitatea.

Primăria susţine că realizarea investiţiei va duce la mărirea fluenţei traficului, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu prin reducerea noxelor şi a poluării sonore.