În urma verificărilor făcute de inspectorii Compartimentului Disciplina în Construcţii ai Primăriei Oradea, s-a constatat că lucrările de anvelopare a unor blocuri sunt făcute fără forme legale, pe porţiuni de faţadă, ceea ce nu corespunde din punct de vedere estetic, au anunţat joi reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat de presă.

Lucrările sunt desfăşurate ilegal deoarece Legea nr. 50 din 1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, prevede că anveloparea blocurilor se face în baza unei autorizaţii de construire, pentru întreaga clădire.

"În situaţia în care membrii asociaţiei de proprietari nu ajung la un consens privind reabilitarea întregii clădiri este posibilă placarea cu polistiren pe interiorul apartamentului, lucrare ce nu necesită obţinerea unei autorizaţii de construire", se mai arată în informarea Primăriei.

Instituţia Arhitectului Şef lucrează la identificarea tuturor celor care au executat astfel de lucrări ilegale şi urmează să aplice sancţiuni. Municipalitatea va aplica amenzile prevăzute de lege, de la 1.000 şi până la 100.000 lei, şi va dispune măsuri pentru readucerea la starea iniţială a faţadei clădirii.