Primăria Oradea a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că în luna septembrie angajaţii serviciului de inspecţie fiscală din cadrul Direcţiei Economice vor inspecta toate unităţile de învăţământ din municipiu. Scopul este de a verifica modul de declarare a bunurilor impozabile.

Mai cu seamă, inspectorii vor urmări dacă directorii de şcoli declară corect incintele folosite pentru activităţi economice şi terenurile aferente acestor incinte. De asemenea, vor controla şi dacă sunt declarate chioşcurile alimentare, proprietăţi pentru care unităţile şcolare datorează impozit pe clădiri şi pe teren.

BIHOREANUL a dovedit, anul trecut, că unii directori de şcoli din Oradea fac profit din închirierea sălilor de clasă sau de sport, fără să declare acest lucru Primăriei, chit că cheltuielile administrative ale şcolilor sunt plătite de Primărie. Directorul şcolii generale Nicolae Bălcescu, Ioan Mocan, a fost unul dintre managerii de unităţi de învăţământ care a fost de acord să închirieze "neoficial" săli de clasă.