Urmând modelul parcurilor 1 Decembrie, Petofi, I. C. Brătianu, Traian, Libertăţii, Onisifor Ghibu, Sala Sporturilor, Ghioceilor şi Piaţa Devei, care sunt îngrijite de mai multe firme în baza unui contract de concesiune câştigat prin licitaţie, Primăria vrea să dea privaţilor în îngrijire alte trei parcuri din Oradea: 22 Decembrie (de la capătul străzii Horea), Teiului (de pe strada cu acelaşi nume) şi Ţăranilor (străbătută de strada Ştefan Zweing).

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, remis marţi, studiul de oportunitate pentru delegarea acestui serviciu va fi dezbătut în şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local. "Motivele de ordin economic-financiar care stau la baza concesionării prin licitaţie publică a serviciului de întreţinere şi amenajare parcuri sunt: personalul şi modul de organizare al operatorului de servicii, faptul că municipalitatea va putea să selecteze un concesionar care să ofere raportul optim între preţ (mic) şi calitate (ridicată) a serviciilor şi redevenţa pe care o va primi anual Primăria Oradea de la concesionar", se arată în comunicat.

Firmele care vor lua în concesiune parcurile vor trebui să asigure amenajarea, întreţinerea şi înfrumuseţarea acestora. În prezent, Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate răspunde de aceste parcuri. Pentru parcul 22 Decembrie, municipalitatea a stabilit valoarea maximă a serviciului la 166.800 de lei, pentru parcul Teiului la 72.900 de lei, iar pentru parcul Ţăranilor la 28.800 de lei.

Municipalitatea vrea să încheie aceste contracte până cel târziu la jumătatea lunii iunie 2011.