Viceprimarul Ovidiu Mureşan şi Mircea Oaie, directorul Direcţiei de Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente, au prezentat, miercuri, la aproape o lună de la încheierea Toamnei Orădene 2014, un bilanţ al evenimentului.

Potrivit viceprimarului Mureşan, festivalul a avut în 2014 un număr record de spectatori. "După estimările Jandarmeriei, în total în perioada 3-12 octombrie, la evenimentele Toamnei Orădene au participat aproximativ 45.000 de orădeni, dintre care 2.000-2.500 la concertele din săli", a precizat acesta. De Ziua Oradiei, la retragerea cu torţe şi la concertele din Parcul 1 Decembrie au fost prezenţi circa 22.000 de orădeni.

Pentru evenimentele Toamnei Orădene 2014 s-au cheltuit în total circa 600.000 ei, aproximativ acceaşi sumă ca anul trecut, din care 450.000 lei din bugetul local, restul sumei fiind suplimentată din veniturile proprii realizate prin închirierea spaţiilor din Parcul 1 Decembrie şi vânzarea de bilete la concertele din săli.

Anul acesta, după scumpirea taxei de închiriere a domeniului public (50 lei/mp/zi), municipalitatea a încasat 163.100 lei de la comercianţi. De asemenea, din vânzarea de bilete pentru spectacolele din săli, care au avut preţ unic de 15 lei, s-au strâns 22.395. lei În plus, Primăria a reuşit să atragă sponsorizări în valoare totală de 37.800 lei.

În cadrul conferinţei de presă, viceprimarul Ovidiu Mureşan a declarat că municipalitatea intenţionează să organizeze anul viitor un festival internaţional al muzicii militare, după succesul de care s-au bucurat spectacolele date de cele patru fanfare din ţară invitate la Oradea anul acesta. "În 2015 vrem să-i dăm o mai mare însemnătate acestui eveniment. Vrem să facem un festival internaţional, cu două fanfare invitate din străinătate", a precizat acesta.

Citeşte cum a fost la Toamna Orădeană 2014 în articolul: Nicicând Toamna nu fu mai frumoasă