Orădenii care la începutul săptămânii trecute au intrat în Primărie aveau nasurile strâmbe de parcă toţi ar fi fost campioni la box. Pe holurile de lângă proaspăt inaugurata piramidă mirosea a mortăciune de la o poştă. Duhoarea, înteţită de căldura lui Cuptor, se întindea până la primul nivel al clădirii, spre disperarea şefilor de la Serviciul Administrativ, care nu reuşeau să identifice sursa.

De la angajaţii Primăriei nu putea fi căci, de când cu reducerile de personal, n-au timp nici să moară, iar de la contribuabili n-avea cum, că de când cu venirea vacanţei nu se lasă duşi la Primărie pentru plata impozitelor nici morţi.

Investigaţii făcute pe "amuşinate" au dus, până la urmă, la sursă: în beciul clădirii, un şobolan îşi găsise peste week-end obştescul sfârşit în punctul termic gestionat de Electrocentrale, iar încăperea fiind închisă cu cheie rozătorul a fost descoperit destul de târziu.

Vestea nu a fost prea bine primită de angajaţii municipalităţii. Nu de alta, dar se spune că şobolanii părăsesc primii corabia în cazul unei catastrofe. Chiar şi prin deces...