Primarii comunelor bihorene Sînmartin, Husasău de Tinca şi Gepiu au semnat săptămâna aceasta trei noi contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru lucrări în cadrul etapei a doua a PNDL.

Reprezentantul comunei Sînmartin, Cristian Laza, a încheiat în urmă cu două zile un contract în valoare de 2,70 milioane lei pentru modernizarea străzilor din cartierul pentru tineret, acesta adăugându-se altor două contracte semnate luna trecută, tot pentru modernizarea unor străzi, în valoare de peste 12 milioane lei.

Primarul din Husasău de Tinca, Mihai Faur, a semnat un contract de finantare pentru extinderea Școlii gimnazială nr.1 din centrul de comună, cuantumul finanţării asigurate prin PNDL fiind de 1,15 milioane lei.

Şi în cazul acestei comune, noua finanţare se adaugă uneia de 350.000 lei, pentru extinderea reţelei de canalizare, şi alteia de 6,14 milioane lei pentru modernizarea străzilor din satele Husasău de Tinca şi Miersig.

Tot la sediul MDRAP a semnat miercuri două noi contracte de finanţare şi primarul comunei Gepiu, Ioan Purge, valoarea acestora fiind de 0,52 milioane lei pentru construirea unui centru medical în satul Bicaci şi respectiv de un milion de lei pentru modernizarea drumului comunal DC 24.

Anterior, în prima etapă a PNDL, Primaria Gepiu a lucrări de îmbunătățire a sistemului de alimentare cu apă, având în derulare, de asemenea, încă un contract de 16 milioane lei pentru un sistem de canalizare și o stație de epurare a apelor uzate.