În 2010, când Consiliul Județean și cele 101 primării din Bihor au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, care să gestioneze salubritatea din județ, toți membrii fondatori și-au asumat că vor contribui anual cu o sumă pentru funcționarea acestei structuri.

Concret, fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să plătească o cotizație anuală de 1 leu pe locuitor, bani care să constituie bugetul Ecolect.

Înțelegerea a fost încălcată însă de trei primari care n-au plătit niciodată contribuțiile: Ioan Șora (PNL) din Pomezeu, Aurel Ille (PSD) din Tărcaia și Sorban Levente (UDMR) din Lugașu de Jos.

Recent, toți trei s-au trezit cu notificări de la Ecolect, care i-a anunțat că, dacă nu își achită datoriile, vor ajunge la judecată, singurul care a percutat fiind Sorban, care a plătit rapid restanțele.

În schimb, pentru celelalte două comune, Ecolect a colectat banii abia când CJ Bihor a tăiat aceste sume din alocările bugetare către ele. Așa că Pomezeul și Tărcaia au scăpat de datorii, dar tot trebuie să achite contribuția pentru anul în curs.

Măcar atât ar trebui și cei doi edili să știe, că de taxe și impozite nu scapi nici dacă stai în capătul județului...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!