Printr-o hotărâre dată miercuri, Curtea de Apel Oradea a întors decizia Tribunalului Bihor privind scoaterea de sub control judiciar a primăriței comunei Brusturi, Livia Bârlău (PSD), judecată alături de soțul ei pentru tentativă de omor. Astfel, în urma contestației formulate de procurori, Bârlău rămâne sub control judiciar. 

Conform soluției publicate pe scurt pe portalul instanțelor, Curtea de Apel Oradea „admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, împotriva încheierii penale din data de 09 februarie 2024 pronunțate de Tribunalul Bihor în dosarul cu nr. 4951/111/2021/a19. Desființează în parte încheierea atacată, în ceea ce o priveşte pe inculpata Bârlău Livia – Daniela, şi rejudecând (...) menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă de judecătorii de cameră preliminară de la Curtea de Apel Oradea”.

Decizia este definitivă. 

După cum BIHOREANUL a scris, Tribunalul Bihor a hotărât zilele trecute să ridice măsura controlului judiciar asupra edilului din Brusturi, deși Livia Bârlău și soțul ei, Petre Bârlău, sunt acuzați de fapte groaznice. În septembrie, 2021, cei doi l-au atacat pe fostul procuror Ioan Bodogai și l-au bătut până aproape l-au omorât, scenele șocante fiind surprinse de camerele de supraveghere din magazinul celor doi soți. Aceștia au șters înregistrările, dar procurorii au reușit să le recupereze. 

Astfel, anchetatorii au putut să vadă că victima a încasat de la Petrică Bârlău 8 lovituri cu pumnii, 3 cu picioarele şi nu mai puţin de 35 cu un cleşte metalic uriaş, tip gură de lup, lung de 40 centimetri. Primăriţa a dat şi ea 15 lovituri cu piciorul, dintre care 12 în regiunea capului, şi 6 lovituri cu pumnii, din care 4 spre capul victimei.

Livia Bârlău este protagonistă și în alte dosare penale. Ea este suspectată că a comandat un atac asupra casei și mașinii unui consilier local din opoziție, Radu Gavra, dar și că a lucrat cu falsuri într-un proiect cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru rețeaua de apă și canalizare a comunei Brusturi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!