Pentru prima oară în ultimele trei decenii, o primăriţă de comună din Bihor participă, lunea aceasta, la ditamai consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern, după ce marţea trecută cel condus de Florin Cîţu a fost picat în Parlament.

Corina Ene, primăriţa PSD-istă a comunei Căbeşti, a fost inclusă în delegaţia partidului - alături de preşedintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu şi de alţi doi aleşi locali, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan - iar o publicaţie centrală afirma că alegerea bihorencei se explică prin faptul că localitatea pe care o conduce nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă al Guvernului.

Informaţia era, totuşi, greşită: comuna Căbeşti a primit 50.000 lei.

În realitate, primăriţa a fost preferată pentru că este tânără, şcolită şi recent aleasă în Adunarea Regiunilor Europei.

De altfel, înainte să candideze din partea PSD, Corina Ene a cochetat anul trecut atât cu PNL, cât şi cu USR, dar partidele de dreapta au preferat să parieze pe candidaţi luzări.