Primarul liberal al comunei Budureasa, Radu Olea, reţinut, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuzaţii de corupţie, rămâne după gratii.

Edilul a fost prezentat, marţi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, care a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

„Soluţia instanţei nu este definitivă, inculpatul având posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel”, a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim procurorul adjunct Maria Cotrău.

Măsura preventivă a fost dispusă într-o cauză în care Radu Olea este anchetat sub acuzaţia de luare de mită după ce a fost prins în flagrant cu o şpagă de 7.000 lei, o parte dintr-un total de 13.000 lei pe care Olea i-a pretins de la administratorul unei firme de consultanţă, denunţător în cauză.

"Banii reprezentau procent din suma încasată de firma denunţătorului de la Primăria comunei pentru a întocmi un proiect în vederea accesării de fonduri europene", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Flagrantul a fost realizat, luni, în jurul orei 13, în parcarea Lotus Center din Oradea, de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, sub coordonarea procurorului Gheorghe Berce din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.