După edilul din Râmnicu Vâlcea, un alt primar de reşedinţă de judeţ schimbă costumul de politician cu zeghea. Primarul PNL din Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat, miercuri, la închisoare, de către magistraţii Curţii de Apel Cluj. Primarul trebuie să execute o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, sentinţa fiind una definitivă.

Cristian Anghel a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în urmă cu aproximativ trei ani, pentru abuz în serviciu în formă calificată, ancheta vizând o tranzacţie imobiliară făcută în vara anului 2007 de către Primăria Baia Mare.

Potrivit rechizitoriului, Cristian Anghel ar fi permis ca Primăria să cumpere la un preţ supraevaluat un imobil situat pe strada Horea 46 A. Municipalitatea a cumpărat imobilul de la un intermediar cu circa 400.000 euro, în condiţiile în care acesta din urmă achiziţionase clădirea cu doar 150.000 euro.

Sentinţa l-a luat pe edil prin surprindere, căci înainte ca dosarul să ajungă la Curtea de Apel Cluj, Cristian Anghel fusese achitat de către magistraţii Tribunalului Maramureş.

În stare de şoc sunt şi liderii PNL, căci Anghel este, pe lângă şeful filialei Maramureş, şi unul din proaspeţii membrii din Biroul Politic Central al partidului, impuşi de liderul Crin Antonescu pe listă la recentul Congres.