Primarul din Beliş, PSD-istul Viorel Matiş, a fost trimis în judecată, pentru că a mituit un jurnalist pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa. Acesta a fost prins chiar în flagrant în timp ce îi dădea banii.

"Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 12.10.2018, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului unei comune din judeţul Cluj, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Din cercetări a rezultat faptul că acesta a înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, suma de 1000 de lei şi 200 de euro unui ziarist, pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa", arată un comunicat transmis, vineri, DGA, printr-un comunicat.

Cel care a făcut denunţul este jurnalistul Ionuţ Vasile, deţinătorul site-urilor InfoHuedin.ro şi ZiarulClujean.ro, care a declarat pentru BIHOREANUL că a recurs la acest gest pentru că edilul "nu voia să apară cu nimic negativ în presă" şi a încercat să îi cumpere tăcerea.

"În primă fază nu răspundea nici la solicitările pe 544/2001, ulterior i-am făcut plângeri administrative şi oarecum l-am obligat să ne furnizeze informaţii de interes public", a precizat jurnalistul.

"Au fost mai multe articole, în viziunea sa "defăimătoare". Noi am urmărit achiziţiile de lemne pentru şcoală, consumul de combustibil şi alte contracte date cu dedicaţie anumitor personaje controversate din jurul său. În absolut toate situaţiile semnalate de oameni sau alte surse am găsit mai mult de un gram de adevăr. Spre exemplu cu consumul de combustibil. Primarul face naveta de la Floreşti la Beliş, 190 de km/zi. S-a aprins un beculeţ şi am pus o întrebare: cum îşi decontează combustibilul? Am aflat ulterior că motorina consumată de primar cu naveta era pusă pe o autospecială de pompieri nefuncţională, care figura cu vreo trei intervenţii, dar avea un consum şi de peste 1.000 de litri de motorină în anumite luni", a declarat BIHOREANULUI Ionuţ Vasile.

Procesul se va judeca la Tribunalul Cluj.