Preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat, în conferinţa de presă de joi, de la partid, că organizaţia din Bihor este a doua din ţară, după Suceava, care şi-a format, miercuri, la Sântandrei, Liga Aleşilor Locali.

Amintind că la alegerile din vara anului trecut PDL a obţinut 23 de mandate de primari şi un total de 281 aleşi locali, Ghilea a precizat că „Liga Aleșilor Locali reprezintă unul dintre cele mai importante grupuri interne de lucru ale PDL".

„Scopul asumat de aceste grupuri de lucru îl reprezintă dezbaterea și analiza problemelor legate de administrația locală, dar și elaborarea de propuneri, strategii și programe de sprijin a comunităților locale", a spus preşedintele PDL Bihor.

Ghilea a mai menţionat că, pe lângă iniţierea unor proiecte de acte normative cu specific în administraţie, „Liga Aleșilor Locali va monitoriza și problemele cu care se confruntă primăriile bihorene, blocarea investițiilor, alocările bugetare necorespunzatoare, riscul de intrare în insolvență fiind câteva dintre acestea". „De asemenea, vom lua atitudine atunci când aleșii noștri locali, în special primarii, ne vor sesiza că sunt ținta unor acțiuni de control abuzive și de intimidare", mai spus parlamentarul.

Liga Aleşilor Locali ai PDL este condusă, în calitate de preşedinte, de primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuș, alături de Sorin Sarca, primarul din Borod (preşedinte executiv).

Vicepreşedinţi sunt: primarul din Sânmartin, Lucian Popuș, primarul comunei Olcea, Flore Bocșe, primarul de Cefa, Dumitru Bârnău, şi șeful grupului de consileri PDL din CJ Bihor, Ionel Avrigeanu.

Secretari regionali sunt: Costel Sârghie, primarul orașului Nucet, Nicolae Neag, primarul comunei Dobrești, Florin Porge, primarul orașului Vașcău, Dan Tiurbe, primarul comunei Mădăras, Teodor Mocioran, primarul comunei Curățele, şi Sorin Degău, primarul comunei Buntești.