Gândul a realizat un clasament al celor mai longevivi primari din România, pe locul doi în acest top aflându-se Ioan Balint, edilul şef din comuna bihoreană Uileacu de Beiuş. Dacă la început a fost independent, în aproape trei decenii de administraţie locală a trecut pe la PSD, PDL, iar acum e candidatul PNL.

Când a fost ales pentru prima dată avea doar 34 de ani. "Eram tânăr pe atunci în 1984, când am fost ales primar. Au fost contracandidaţi şi atunci, dar acum parcă e mai greu. Am 5 candidaţi care toţi s-au unit împotriva mea", a declarat Balint.

Chiar dacă 28 pare un număr mare, anii petrecuţi la cârma comunei Uileacu de Beiuş nu au fost suficienţi pentru Ioan Balint: "Normal că vreau să mai candidez până când nu mai pot. Dacă nu îmi plăcea, nu o făceam".

Pe locul 1 în acelaşi clasament este primarul comunei clujene Apahida, Ionel Fărcaş. El are aproape 80 de ani şi 38 din ei i-a petrecut la primărie. Prima oară a fost ales în 1957, când era membru PCR, acum candidează pentru al cincilea mandat după Revoluţie, din partea PNL.

Al treilea cel mai longeviv primar din ţară este Ştefan Sîchin (PSD), primar de 27 de ani în comuna Boloteşti, judeţul Vrancea.