Primarul Florin Birta a anunțat joi, abia după începerea lucrărilor, ce anume se face pe Calea Aradului, o arteră importantă din Oradea.

Într-o conferință de presă, edilul a spus că se vor face lucrări de „siguranță a circulației”, care constau în lărgirea străzii la 4 benzi pe porțiunea de 800 de metri dintre restaurantul Casa Piraților și intersecția cu bulevardul Decebal, o parte dintre arborii din zonă vor fi transplantați și va fi amenajat un semafor în zona intersecției cu strada Traian Blajovici.

„Pe Calea Aradului se vor face lucrări de siguranță a circulației. Se va lărgi la 4 benzi pe toată porțiunea de aproximativ 800 de metri din zona Casei Piraților până în zona intersecției cu bulevardul Decebal, toată porțiunea străzii Calea Aradului. Se va semaforiza intersecția dintre Calea Aradului cu strada Traian Blajovici, acea propunere care a fost votată la bugetarea participativă din zona trecerii de pietoni, unde a avut loc acel accident nefericit”, a anunțat Florin Birta. 

Ieșirea de pe strada Blajovici înspre Calea Aradului se va lărgi la 3 benzi, cu o bandă dedicată pentru virajul la dreapta, a mai spus edilul. 

De asemenea, peronul stației de tramvai de lângă Poliția Oradea va fi lărgit. Stâlpii de susținere a firului de contact vor fi schimbați, la fel ca stâlpii de iluminat de pe stradă, iar toate cablurile vor fi coborâte în subteran, după modelul zonei Nufărul-Cantemir. Calea de rulare a tramvaiului va fi înierbată, după același model. 

După cum BIHOREANUL a scris deja, lărgirea străzii Calea Aradului va afecta spațiile verzi. Primarul Florin Birta a spus joi că o parte dintre copacii de pe partea dreaptă (dinspre centru) vor fi transplantați. Alții vor dispărea, pentru a face loc șoselei.

„Pe Calea Aradului sunt 33 de arbori în acest moment. 16 dintre ai au fost studiați de către colegii noștri din Primărie și vor fi transplantați. Colegii noștri au încheiat un contract cu o firmă care va aduce un utilaj din Ungaria pentru transplantarea lor în perioada 11-15 martie”, a precizat edilul.

El a adăugat că lucrările ar putea fi gata până la finalul lunii iunie.

Investiția se desfășoară prin acordul-cadru al Primăriei Oradea privind siguranța circulației pe străzile din municipiu și sunt executate de firma Drumuri Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!