Primarul Oradiei, Florin Birta, le-a transmis, duminică, locuitorilor municipiului că lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor centrale Iosif Vulcan, Nicolae Grigorescu şi Libertăţii se apropie de finalizare. 

Concret, pe str. Iosif Vulcan a fost înlocuită toată infrastructura de reţele subterane, trotuarele sunt pregătite pentru montarea pavajului, iar carosabilul este pregătit pentru asfaltare. "Lucrările vor continua cu montarea pavajului, montarea instalaţiilor de iluminat public, asfaltarea carosabilului, realizarea sensului giratoriu din intersecţia cu strada Libertăţii şi realizarea legăturii cu Piaţa Regele Ferdinand", a scris, pe Facebook, edilul Oradiei, alăturând mesajului şi mai multe fotografii. 

Pe strada Nicolae Grigorescu "a fost înlocuită toată infrastructura de reţele subterane, strada este pavată în întregime". Lucrările vor continua cu montarea instalaţiilor de iluminat public şi realizarea legăturii cu Piaţa Regele Ferdinand.

În ceea ce priveşte strada Libertăţii, aici a fost înlocuită toată infrastructura de reţele subterane, o parte a străzii fiind deja pavată. "Au fost păstraţi copacii existenţi şi integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crişului Repede, s-a amenajat un zid de sprijin în vederea stabilizării, precum şi pentru a se realiza o zonă pe care pietonii să se poată aşeza", a arătat Florin Birta. 

Lucrările vor continua cu pavarea porţiunii rămase, montarea instalaţiilor de iluminat public şi a mobilierului urban. 

Totuşi, edilul nu a furnizat date concrete pentru finalizarea lucrărilor. 

Proiectele de reabilitare a străzilor Iosif Vulcan, Nicolae Grigorescu şi Libertăţii au ca scop creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a Oradiei.