După ce în ultima perioadă s-a ferit să comenteze dacă va mai candida sau nu pentru al treilea mandat de primar al Oradiei, dat fiind că a fost desemnat secretar general al PNL şi se specula că vizează o carieră la nivel naţional, primarul Ilie Bolojan s-a pronunţat pe această temă, în premieră, duminică seară, în emisiunea Kilometrul Zero, de la Digi 24.

"Cel mai probabil da", a răspuns edilul moderatoarei Elena Vijulie, la întrebarea dacă va candida.

Declaraţia a venit în contextul în care Bolojan a fost chemat să vorbească despre alegeri, în calitate de secretar general al PNL fiind cel care "antrenează" şi selectează viitorii candidaţi ai partidului la alegerile locale din iunie. Desemnarea oficială a candidaţilor PNL va fi făcută, însă, pe data de 28 ianuarie.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă vizează să preia Primăria Capitalei, Ilie Bolojan a răspuns că nu s-a gândit la o asemenea variantă. "Nu văd o astfel de posibilitate în Bucureşti, nu am luat-o în calcul şi nu o văd fezabilă", a afirmat Bolojan.

Duminică seară, edilul a avut o intervenţie în direct, din studioul Digi 24 Constanţa, municipiu în care s-a aflat în acest sfârşit de săptămână, cu probleme de partid. Duminică la prânz, Bolojan urma să pornească spre Capitală, însă a rămas blocat din cauza ninsorii şi a viscolului care au pus stăpânire pe această parte a ţării.

"Nu e uşor să fii primar la Oradea şi secretar general PNL la sfârşit de săptămână, la Constanţa", a precizat Bolojan, cu ironie, întrebat de modul în care gestionează cele două funcţii.

Având în vedere problemele legate de deszăpezire, în aceeaşi emisiune, edilul a fost provocat şi să dea o notă administraţiei din România, Bolojan apreciind că această notă ar fi 6-7, considerând-o în ansamblu destul de ineficientă. Părerile critice ale edilului au vizat şi clasa politică.

Vedeţi mai jos întreaga emisiune!