Membru de bază în echipa noului preşedinte al PNL, Ludovic Orban, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost ales, duminică, în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, primind 1292 de voturi din partea delegaţilor liberali. Bolojan va fi responsabil de strategii politice.

Circa 5000 de delegaţi s-au reunit, sâmbătă, la Romexpo, unde l-au ales în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal pe Ludovic Orban. Duminică, tot la Romexpo, s-a ţinut întâlnirea Consiliului Naţional de Coordonare, unde a fost votat noul Birou Executiv al formaţiunii politice.

Potrivit Agerpres, deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales secretar general al Partidului Naţional Liberal cu 1.615 voturi. De asemenea, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi.

Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor, a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare, cu 1.161 de voturi.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă, cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale, cu 1.329 de voturi.

Ilie Bolojan a fost unul dintre principalii susţinători ai echipei Ludovic Orban pentru şefia PNL. În discursul său de sâmbătă, înaintea votului pentru preşedinţia partidului, primarul Oradiei şi-a îndemnat colegii să-l voteze pe Orban întrucât acesta va face din PNL un "partid mare".

De asemenea, edilul Oradiei - care a fost primit cu aplauze de colegi - a vorbit despre necesitarea modernizării şi dezvoltării României. "Avem nevoie de modernizarea infrastructurii, modernizarea instituţională şi modernizarea educaţiei", a precizat Bolojan.

Citeşte şi:

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL. Bolojan crede că va face din el un "partid mare"

Congresul PNL: Orban le cere liberalilor să-l voteze pe Bolojan ca prim-vicepreşedinte