Orădenii îşi vor pot cumpăra măşti la preţul de 1,5 lei de la chioşcurile OTL, din pieţele Oradiei şi de la Primărie.

Este vorba despre măşti de protecţie (cu trei straturi) achiziţionate exact la acelaşi preţ de Primăria Oradea, prin ADLO, de la un producător local. Vor fi stocuri suficiente, anunţă primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Vânzarea a început deja, vineri, prin chioşcurile OTL. 

Măsuri pentru sănătate

Primăria Oradea a anunţat, vineri după amiază, că vine în sprijinul cetăţenilor, punând la dispoziţia acestora măşti de protecţie. 

"În conformitate cu legislaţia în vigoare pentru instituirea stării de alertă la nivel national, în instituţiile publice şi în alte spaţii închise, precum şi în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun, cetăţenii au obligaţia de a folosi masca de protecţie. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, municipalitatea orădeană prin Administraţia Domeniului Public (ADP) şi OTL pune la dispoziţia acestora măşti de protecţie la preţul de 1,5 lei/bucata, măşti care vor fi comercializate începând de azi (n.r. – vineri) în 12 puncte de vânzare ale chioşcurilor OTL", se arată în comunicatul Primăriei. 

De luni,18 mai, măştile vor fi vândute şi la punctele ADP din pieţele agroalimentare ale Oradiei. 

Tot de luni, accesul publicului în instituţia Primăriei Oradea este permis doar cu mască şi/sau vizieră şi cu verificarea temperaturii la poarta de acces. "Prin urmare, un punct de vânzare a măştilor de protecţie va fi instalat de luni, 18 mai, la intrarea în Primăria Oradea, pentru cetăţenii care vor intra în instituţie", au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Până la urmă... 1,5 lei 

Măştile puse în vânzare de Primăria Oradea au fost achiziţionate prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea de la un producător local. Ele sunt vândute la preţul cu care au fost cumpărate: 1,5 lei. 

Trebuie precizat că un prim stoc de măşti a fost vândut, vineri dimineaţa, prin chioşcurile OTL la preţul de 2 lei / bucata. Preţul a fost dat de faptul că măştile respective erau ambalate individual, lucru care, nu se întâmplă, spre exemplu, nici în farmacii. 

"Cantităţi suficiente"

Măsura privind vânzarea măştilor a fost anunţată şi de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. În mesajul său, edilul a subliniat că vor fi cantităţi suficiente de măşti. 

"Începând cu această după-amiază (n.r. vineri), prin chioşcurile de bilete ale OTL se vor pune în vânzare măşti de protecţie împotriva coronavirusului la preţul de 1,5 lei. De luni dimineaţa, toate chioşcurile vor avea cantităţi suficiente de măşti pentru a satisface cererea, astfel ca cetăţenii să poată folosi în siguranţă mijloacele de transport în comun", a precizat Bolojan.

El a subliniat că măştile se vând astfel ca urmare a faptul că nu toate farmaciile locale au acceptat înţelegerea potrivit căreia trebuiau să vândă aceste materiale de protecţie la preţ plafonat.

"Am decis să punem în vânzare în acest mod măştile fiindcă, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o cu farmaciile nu a funcţionat, doar o parte dintre farmacii acceptând să pună în vânzare măştile furnizate la preţul convenit. În această situaţie, am convenit să comercializăm măştile prin punctele de vânzare ale unităţilor din subordinea Primăriei Oradea. (...) Sperăm că în felul acesta vom contribui la reintrarea în normalitate şi la limitarea răspândirii coronavirusului", a transmis edilul Oradiei.