Primarul liberal al comunei Rieni, Gheorghe Ioan Bota, cel care a declarat despre conducerea PNL Bihor că nu vrea să fie condus de oameni "cu o inteligenţă submediocră", neagă că ar fi făcut aceste declaraţii pentru a provoca excluderea sa din partid, astfel încât să poată trece la ALDE fără să-şi piardă mandatul.

Într-un comunicat de presă, primarul arată că a intrat în Partidul Democrat în 2001, şi de atunci a activat doar în cadrul acestuia, transformat în PDL şi apoi fuzionat cu PNL, "atât la putere cât şi în opoziţie", deci nu ar putea fi acuzat că a urmărit doar avantajele puterii.

Bota îşi asumă, prin comunicat, criticile aduse conducerii filialei PNL Bihor, "prin conducere înţelegându-se nu numai domnul Ilie Bolojan", însă consideră "falsă" idea că "aducând acele critici conducerii PNL Bihor urmăresc excluderea mea din PNL".

"Dacă vreodată aş dori excluderea mea din PNL, am să mă prezint personal în faţa structurilor de partid abilitate pentru a cere acest lucru", arată Gheorghe Ioan Bota, descriind o situaţie cu totul inedită.

În ce priveşte posibila sa trecere la ALDE, edilul confirmă că a avut discuţii cu liderul filialei judeţene, Traian Bodea, dar pe "susţinerea legală a proiectelor de dezvoltare la nivel local, nicidecum negocieri de funcţii".

"Dacă vreodată situaţia va impune înscrierea mea într-un alt partid voi anunţa personal acest lucru", promite Bota.