Nixon Nicolae Ibănescu, primarul din Ghergheşti, judeţul Vaslui, umblă prin sat doar cu pistolul la brâu. Totul a pornit de la o ceartă între primar şi un localnic, Sergiu Curcă.

În urmă cu câteva luni, Curcă a dat buzna peste şedinţa Consiliului Local şi a început să-l ameninţe pe primar, fiind necesară intervenţia poliţiştilor din comună ca scandalul să se apla neze. La finalul şedinţei, Sergiu Curcă l-a urmărit pe edil cu maşina şi l-a tamponat.

Deşi pe numele scandalagiului a fost deschis un dosar penal, plângerea a fost soluţionată de procurori cu neînceperea urmăririi penale.

Nemulţumit de măsurile luate de autorităţile, primarul Nixon Ibănescu a decis să poarte mereu la el un pistol cu bile, pentru care are port armă.

"Când a primit Sergiu Curcă hârtia cu NUP mi-a arătat-o şi mi-a râs în nas, spunând că nu-i face nimeni nimic! A continuat să mă ameninţe cu moartea, aşa că eu până când mă voi simţi apărat de leguitori, voi merge cu arma la mine că am permis de portarmă şi, dacă va fi cazul, mă voi apăra, pentru că nu se poate ca un primar să fie mereu ameninţat - cu martori, cu dovezi, în plină şedinţă, de faţă cu poliţia şi nimeni să nu ia măsuri. Mă voi apăra singur, că am dreptul la autoapărare, nu?", a explicat edilul din Ghergeşti.

Sursa: rtv.net