După ce în Bihor s-au înregistrat temperaturi de peste 20 de grade, meteorologii avertizează că urmează cel puțin câteva zile cu vreme rea.

Duminică, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că se vor înregistra „intensificări ale vântului, precipitații, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă”, inclusiv în județul Bihor. Informarea meteo de vreme rea este valabilă de luni, 27 martie, de la ora 06, până miercuri, 29 martie, la ora 21.

„În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp”, se precizează pe site-ul ANM.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45...65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare, mai arată meteorologii. 

Marți și miercuri, „vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol”. 

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de intensificări ale vântului, care vizează, din nou, și județul Bihor. Avertizarea de cod galben este valabilă de luni dimineața până luni seara (27 martie, ora 06 – 27 martie, ora 23).

„În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, transmit meteorologii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!