Între 20 și 24 martie, Oradea va găzdui Festivalul „Primăvară Româno-Spaniolă”, ocazie cu care vor avea loc mai multe evenimente culturale susținute de artiști din cele două țări.

Publicul interesat este invitat miercuri, de la ora 16.30, la un spectacol de teatru, „La historia de una escalera” (Povestea unei scări), prezentat de elevii care învață spaniolă la Colegiul Național Iosif Vulcan Oradea. Spectacolul va avea loc la Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria, iar intrarea este liberă.

Festivalul va continua joi cu expoziția „Polvo de estrellas” (Praf de stele) a pictoriței Ana Belen Rodriguez Rodriguez (foto), la Muzeul Memorial Aurel Lazăr. Originară din Barcelona, artista a mai expus în New York, Paris, New Jersey, Mexic, iar la Oradea va prezenta 27 de lucrări, realizate în ulei, acrilic, rășină, presărate cu pietre semiprețioase și praf de aur. Despre picturi vor vorbi muzeograful Darius Martin de la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea și profesoara Ioana Klein de la Liceul de Arte din Oradea.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, tot joi, de la ora 17.30, tot la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” va avea loc o seară de poezie româno-spaniolă, cu invitați din Oradea și Spania.

„Vor recita din creațiile proprii poeții orădeni Nicoleta Boloca, Ioan F Pop, Lucian Scurtu, Pașcu Balaci, iar din lirica spaniolă vor recita poezii Josep Manuel Terrada Roig, Ana Belen Rodriguez Rodriguez, Jaime Fernandez Menendez, respectiv elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, coordonați de prof. Paula Dumea”, au transmis organizatorii. La ambele evenimente de joi, violonista Ioana Dascălu va completa atmosfera.

Festivalul va culmina în data de 22 martie, la ora 13.00, cu o expoziție de desene și picturi în Piața Unirii, unde vor expune elevi de la Colegiul Național Iosif Vulcan, Liceul de Arte și Liceul Don Orione din Oradea.

La toate evenimentele, intrarea este liberă. Festivalul „Primăvară Româno-Spaniolă” este organizat de Asociația Pro Bambini din Oradea în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal, Teatrul Regina Maria, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Oradea, Liceul de Arte și Liceul Don Orione.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!