De săptămâna viitoare, mai mulți orădeni care locuiesc pe străzile Milcovului și Bulevardul Ștefan cel Mare vor arunca deșeurile în noile insule ecologice digitalizate, montate în jurul blocurilor și care înlocuiesc țarcurile metalice.

„De luni, 21 octombrie, se dau în funcțiune primele 10 insule ecologice digitalizate în zona Rogerius, pe străzile Milcovului și Bd-ul Ștefan cel Mare”, a transmis Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Mai precis, vor deveni funcționale insulele aflate pe Ștefan cel Mare la numerele 13 și 45, respectiv pe Milcovului la numerele 5, 9 (două insule), 11, 15, 20A, 23, 43.

Fiecare insulă înseamnă un complex cu cinci containere, pe care orădenii le vor deschide folosind carduri de acces sau telefonul mobil pe care este instalată o aplicație. Insulele pot fi folosite doar de locatarii arondați.

Cum funcționează insulele pentru gunoaie:

În partea superioară, containerele sunt vopsite în culori distinctive care indică fracția de deșeuri (negru – rezidual, maro – biodegradabil, galben – plastic/metal, albastru – hârtie/carton, verde – sticlă), astfel încât orădenii să arunce deșeurile respectând colectarea separată.

Ușa fiecărui container se deschide cu cartelă sau telefonul mobil și rămâne deschisă circa un minut.

„Primăria Oradea atrage atenția cetățenilor să utilizeze aceste insule ecologice doar conform instrucțiunilor primite și afișate pe insula ecologică digitalizată, respectând colectarea și depozitarea deșeurilor conform fiecărui tip de fracție de deșeu căreia îi este destinat. În perioada următoare, va continua amplasarea în municipiul Oradea, în zona Rogerius, a următoarelor insule ecologice digitalizate, pe amplasamentele stabilite de municipalitate”, a transmis municipalitatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!