Inspectoratul de Poliţie Bihor a făcut publice concluziile cercetărilor făcute la faţa locului în cazul accidentului petrecut miercuri dimineaţa lângă Borod.

Accidentul a fost provocat de şoferul unui Volkswagen Passat, care a intrat pe contrasens pentru a depăşi mai multe maşini şi s-a izbit frontal de un Mercedes care venea din sens opus. În urma impactului, Volkswagen-ul a ricoşat într-un TIR.

"Miercuri, 8 mai a.c., la ora 05.50, pe D.N. 1, în afara localităţii bihorene Borod, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Arad, judeţul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Cluj, s-a angajat în depăşirea mai multor vehicule şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus din sens opus de o femeie de 50 de ani, din Ungaria. Din impact, primul autoturism a acroşat un autotren cu semiremorcă, condus în aceeaşi direcţie, respectiv Oradea – Cluj, de un bărbat de 52 de ani, din comuna Popeşti, judeţul Bihor", a transmis comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În urma accidentului, bărbatul de 59 de ani, din Arad, care conducea primul autoturism, a suferit leziuni care i-au provocat decesul. Când echipajele de salvare au ajuns la faţa locului, acesta era în stop cardio respirator. În ciuda manevrelor de salvare, acesta a decedat.

De asemenea, două femei de 30 şi 56 de ani, ambele din Arad, pasagere în primul autoturism, respectiv conducătoarea celui de-al doilea autoturism şi un tânăr de 15 ani, din Ungaria, pasager în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.

Cea de-a șasea persoană implicată în accident, șoferul autocamionului, nu a suferit leziuni.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citeşte şi:

Accident în zorii zilei, în Bihor, între două maşini şi un TIR. Un bărbat a murit!