Primele contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 pentru primăriile din Bihor au fost semnate de edilii din comunele Sînmartin şi Ineu, banii - în total aproape 15 milioane de lei - urmând să fie folosiţi pentru reabilitare de străzi.

O informare legată de primele finanţări prin PNDL 2 în Bihor a fost transmisă presei de consilierul judeţean PSD, Ana Maria Tiron, şi nu de primăriile respective sau de Consiliul Judeţean. De altfel, Tiron apare şi în imagini alături de primari în momentul în care aceştia semnează contractele. 

La Sînmartin, primarul Cristian Laza a semnat un contract pentru extinderea proiectului de modernizare străzi în cartierul nou, în valoare de 5,94 milioane lei, respectiv un contract pentru modernizarea infrastructurii rutiere în Cihei, în valoare de 3,74 milioane lei.

Comuna Ineu a obţinut şi ea o finanţare în valoare de 5,25 milioane lei pentru reabilitarea mai multor străzi, contractul fiind semnat de edilul Dumitru Togor. Proiectele pentru care s-au semnat contractele de finanţare se află la faza de studiu de fezabilitate, urmând achiziţia proiectului tehnic şi apoi cea a lucrărilor de execuţie.

Potrivit informării transmise de Ana Maria Tiron, Primăria Sînmartin a mai semnat, în decembrie 2016, contracte de finanţare pentru reabilitări la şase şcoli, lucrări care vor fi "în mare parte" finalizate până la începerea anului şcolar.

În schimb, la Ineu s-au finalizat trei proiecte pe PNDL 1, şi anume modernizare străzi în localităţile Ineu şi Husasău de Criş (valoare 2.279.093,45 lei), construire grădiniţă (402.250 lei) şi modernizare centru medical (450.000 lei).