Cristian Preda şi-a depus demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, în timpul şedinţei Colegiului Director al partidului, în care PDL analizează, vineri, rezultatele alegerilor. În cadrul aceleiaşi şedinţe a anunţat că demisionează, din funcţia de vicepreşedinte, şi Sever Voinescu.

De altfel, Cristian Preda avea demisia pregătită şi a şi declarat marţi pentru Mediafax că va merge cu demisia la şedinţă.

"Voi merge la şedinţa de vineri cu demisia pregătită, în sensul în care discuţia principală este când se face Convenţia. Când se fixează Convenţia Naţională, eşti demisionar, se organizează un comitet de administrare a treburilor curente", a spus Preda. Întrebat ce va face dacă nu se va stabili când se organizează o convenţie pentru alegerea noii conduceri a partidului, prim-vicepreşedintele a răspuns: "Atunci îmi dau demisia de-a dreptul", a declarat el pentru Mediafax.

Pe de altă parte, vineri, la sosirea la Colegiul Director al PDL, Ioan Oltean a anunţat că acesta a revenit asupra demisiei.