Aproape o jumătate de oră, sute de orădeni care se deplasau cu tramvaiul dinspre Ioşia, Decebal ori Rogerius au fost nevoiţi fie să aştepte în garnituri, fie să-şi continue drumul pe jos. Motivul? În jurul orei 12.20, un cocalar cu Audi a blocat şinele în dreptul Palatului Vulturul Negru, făcând imposibilă deplasarea tramvaielor.

Cel puţin 10 garnituri au fost blocate, între Biserica Emanuel şi centrul oraşului. Un echipaj al Poliţiei Locale şi al Poliţiei Bihor a fost solicitat şi a ajuns la faţa locului, fără însă a fi însoţit şi de o autospecială care să ridice autoturismul parcat neregulamentar, cum se întâmpla până acum. De altfel, după cum declara primarul Ilie Bolojan, aceste echipaje vor ieşi în teren mai rar şi doar la cererea expresă a Serviciului de Poliţie Rutieră.

Abia după ce o mulţime de pasageri din tramvaie s-a revoltat şi în zonă s-au strâns zeci de curioşi, la maşină a apărut şi şoferul, un tânăr de vreo 25-30 de ani, care era de-a dreptul nervos că a fost deranjat de oamenii legii. Aceştia l-au legitimat, i-au cerut şi permisul de conducere şi îi vor aplica o sancţiune contravenţională care poate merge până la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de trei luni.

Pe de altă parte, tot miercuri, încă de la prima oră a dimineţii, găsirea unui loc de parcare în centul Oradiei a devenit o chestiune de loterie: aproape toate locurile, fie cu durata nelimitată, fie marcate cu galben, pentru parcarea pe cel mult două ore, erau ocupate, cel mai probabil de către funcţionarii instituţiilor şi angajaţii firmelor care îşi au sediile în centrul oraşului.

În Parcul Traian, la doi paşi de sediul Poliţiei Bihor, unii şoferi şi-au lăsat maşinile chiar şi blocând alte autovehicule sau punându-le pe trotuar, îngreunând astfel atât circulaţia altor vehicule, cât şi pe a pietonilor.

Situaţia a survenit la doar două zile după anunţul făcut de Prefectură referitor la atacarea în contencios administrativ a Hotărârilor de Consiliu Local şi dispoziţiilor de primar privind parcările în Oradea, pe motiv de nelegalitate, ceea ce a atras automat suspendarea actelor normative şi, implicit, libertatea de a parca fără plata niciunei taxe, întrucât a fost suspendată şi activitatea echipajelor însărcinate cu ridicarea maşinilor parcate fără plata taxei.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Primăria îşi trimite oamenii în concediu: Orădenii pot parca liber, fără a putea fi amendaţi

Gata cu taxările! Prefectura a suspendat amenzile pentru parcările din Oradea

Parcări pe lângă lege: Scandalul dintre Prefectură şi Primărie scoate la iveală nereguli în lanţ legate de parcările publice