Primele exit-poll-uri, publicate duminică seară, la ora 21, după închiderea urnelor în țară, arată că președintele în funcție, Klaus Iohannis, a câștigat detașat în confruntarea cu PSD-ista Viorica Dăncilă, în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit sondajului realizat de IRES, publicat de principalele televiziuni, candidatul PNL a obținut 66,50% voturi, în vreme ce reprezentanta PSD a strâns 33,50%. 

De precizat că aceste estimări nu includ şi votul din diaspora, unde s-a înregistrat o prezență record la vot și care-i va mai aduce procente bune preşedintelui Iohannis.

Potrivit sondajului CURS AVANGARDE, Iohannis a obținut 64,8%, iar Viorica Dăncilă 35,2%. Datele sunt valabile pentru ora 19.30.

Tot CURS AVANGARDE publică și o estimare realizată după o simulare care ar include și voturile din diaspora, care arată că Iohannis a obținut 67% din voturi, iar contracandidata lui doar 33%.

Victoria candidatului PNL era anticipată de site-urile de știri încă din cursul zilei. Potrivit exit-poll-urilor realizate cu 3 ore înainte de închiderea urnelor, publicate de adevarul.ro, Iohannis conducea detașat pe parcursul întregii zile.

Presa centrală notează că în cazul în care Viorica Dăncilă va obține sub 35% dintre sufragii, va fi răsturnată din fruntea PSD.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, când în cursă au fost înscriși 14 candidați, Klaus Iohannis a obținut un procent de 37,82% (3.485.292 voturi), iar Viorica Dăncilă, 22,26% (2.051.275 voturi) din totalul voturilor exprimate.