Rafael, spaniolul care a suferit primul transplant de faţă făcut vreodată, a organizat o conferinţă pentru a le mulţumi donatorului şi medicilor. "Sunt foarte fericit. Vreau să mulţumesc familiei donatorului şi echipei medicale", a spus Rafael, omul care a primit o faţă nouă.

Intervenţia de schimbare a feţei a fost necesară deoarece Rafael a rămas cu o serie de tumori pe faţă din cauza unei boli rare. Transplantul a fost realizat de o echipă de 30 de specialişti de la Spitalul Virgen del Rocio din Sevilla, între 26 şi 27 ianuarie.

Între timp, bărbatul a fost externat şi afirmă că simte durerea, căldura sau frigul pe faţă şi chiar a început să se bărbierească, dar faţa îi este deocamdată inflamată.
Rafael mai spune că îi este greu să vorbească clar, dar medicii susţin că peste trei luni va deţine controlul complet asupra limbii.

La conferinţă, bărbatul a fost însoţit de mama sa, Juana, şi de sora lui, Belen, care l-a ţinut de mână în timpul întâlnirii cu reporterii.

După ce şi-a prezentat mulţumirile, el a insistat să i se respecte intimitatea: "Vă rog, după această conferinţă de presă să mă lăsaţi în pace, la fel şi pe familia şi pe prietenii mei".