Primăria Oradea a făcut publice, marţi, primele imagini cu clădirea ce va fi construită în locul fostului sediu al PDL Bihor din Parcul Traian, care va fi demolat. Este vorba despre o clădire modernă, multifuncţională, cu spaţii comerciale şi  birouri.

"Viitoarea clădire dintre Baroul de avocaţi şi Palatul Justiţiei va avea funcţiuni multiple, preponderent spaţii de birouri, dar şi comerciale. Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu şi Franz Schubert şi construirea de clădiri multifuncţionale cu un regim de înălţime permis de reglementările urbanistice, care să se integreze atât funcţional, cât şi volumetric în stilul architectural al Pieţei Parcul Traian", arată un comunicat transmis presei.

Municipalitatea aminteşte că investiţia va fi făcută în contextul unor proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri şi regândirea întregului spaţiu ca o zonă utilă şi plăcută pentru locuitorii acelei zone.

De altfel, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, prin acest proiect municipalitatea vrea să dea un exemplu în tonul Regulamentului privind supraimpozitarea clădirilor care nu respectă regimul de înălţime şi aliniamentul stradal, regulament care a fost, însă, desfiinţat de Tribunal.

"Într-o primă etapă se va realiza clădirea multifuncţională în regim de înălţime P+3E+M, aferentă imobilului situat pe str. Parcul Traian nr. 14 (fostul sediu PDL n.r.). Astfel, în perioada următoare urmează să se elaboreze documentaţia de proiectare la faza studiu de fezabilitate pentru prima clădire, situată înspre Baroul de avocaţi. Întocmirea proiectului tehnic de execuţie intră în atribuţiile S.C. La Casa S.R.L. Oradea. Lucrările la nivel de construcţie "în roşu" se vor executa în urma organizării procedurilor de achiziţie, prin contribuţia la cheltuieli în temeiul cotelor de proprietate ale celor doi coproprietari: 39,50% Municipiul Oradea, respectiv 60,50% S.C. La Casa S.R.L.", arată comunicatul de marţi.

Ulterior, arată municipalitatea, "se vor realiza şi clădirile aferente imobilelor situate pe str. Parcul Traian nr. 12 şi str. Fr. Schubert nr. 1-3".

"Odată finalizat proiectul de regenerare urbană, acesta poate deveni un model de bună practică pentru supraînălţarea şi alinierea imobilelor din zona centrală a municipiului", mai scriu reprezentanţii primăriei.